Restaurant Cédric ademt de sfeer uit van een Franse brasserie uit de jaren 1930 in combinatie met enkele hedendaagse elementen.
Reeds meer dan 20 jaar runt Cédric Poncelet zijn eigen restaurant in Knokke.
In een aantrekkelijk en eigentijds kader presenteert hij en zijn team een Belgisch-Franse keuken op basis van uitstekende seizoensproducten.
Cédric verwerkt bij voorkeur producten van eigen bodem, zoals vis uit de Noordzee die wordt aangevoerd uit de haven van Zeebrugge.
Gezien z’n Waalse roots, vergeet Cédric ook niet de wildgerechten. Fazant en hazenrug staan dan ook ieder jaar steevast op het menu tijdens het wildseizoen.
De indrukwekkende wijncollectie werd als eyecatcher centraal in het restaurant geplaatst in een glazen wijnkamer omringd door beglaasde stalen atelierprofielen.
Restaurant Cédric heeft niks te verbergen. Je ziet chef Cédric en zijn keukenteam aan het werk in de prachtige open keuken.
Je kan er met je eigen ogen de kwaliteit van de basisproducten zien en hoe de gerechten worden bereid en afgewerkt.
Lokale producten, zoals vis uit de Noordzee zie je fileren, versnijden en bakken op de bakplaat.
Maar ook vlees zoals de Belgische Wagyu of wild uit Wallonië staat regelmatig op de kaart.
Geniet van de culinaire belevenis en kies voor het Menu Cédric met drie, vier of vijf gangen.
Cédric Poncelet is van Waalse origine en heeft hotelschool gevolgd in Heusy (Verviers).
Na zijn opleiding heeft hij een jaar gewerkt in “La Réserve” in Knokke. Het was toen al dat hij verliefd werd op deze kustgemeente.
Na “La Réserve” heeft Cédric in een aantal mooie restaurants gewerkt zoals “La Villa Lorraine” toen Freddy Vandecasserie er nog twee Michelinsterren had, in “Le Trèfle à 4” met Michel Haquin die toen ook een ster had, bij de gebroeders Roux in Londen met drie sterren,… maar is snel naar Knokke terug gekeerd om er zich in 2000 definitief te vestigen.
In de loop van de jaren is zijn liefde voor Knokke niet afgenomen, en Cédric is nog altijd heel blij dat hij, nu al meer dan twintig jaar geleden een restaurant aan de Belgische kust heeft kunnen openen.
“Ik wil deze regio nooit meer verlaten”, besluit Cédric Poncelet.
In de afgelopen 20 jaar hebben heel wat klanten hun appreciatie getoond voor de keuken van chef Cédric Poncelet en de manier waarop ze bediend werden in Restaurant Cédric.
Iets te vieren? Wil je iemand verrassen met een leuk cadeautje? Op zoek naar het perfecte verjaardagscadeau?
Met RestoGiftCards koop je snel en eenvoudig een cadeaubon.
Koningslaan, 230 – B-8300 Knokke
Gesloten op maandag, dinsdag en donderdagavond behalve feestdagen en vakantieperiode
BE0 627 609 301